Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 05:34:13

"Роль української мови у здійсненні історичної місії нації і держави"

30.10.2014   15:39Агенцiя

Під такою назвою пройшла міжрегіональна науково-практична конференція в обласному інституті післядипломної педагогічної освіти імені Костянтина Ушинського. Вона була присвячена Дню української писемності і мови.

Нація, як і будь-яка інша спільнота людей, не може ні сформуватись, ні існувати без спілкування, без збереження історичної пам’яті, надбань духовності, самоусвідомлення.

А універсальним засобом здійснення цього є мова, за яку здебільшого і борються народи, відстоюючи свої права. Про ці та інші мовні питання і йшлося на науково-практичній конференції, на якій були присутні освітяни з різних регіонів Чернігівщини, а також із Києва, Херсона та Рівненської області.

На конференції мова йшла і про лінгвоцит, тобто мововбивство, а значить свідоме цілеспрямоване нищення певної мови як головної ознаки народності й нації.


http://chodtrk.com.ua/?p=18321

Останні новини Чернігівщини

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

Увага! Тимчасові зміни у русі громадського транспорту! 12:27

Тролейбусні маршрути № 10 та №11 тимчасово (до усунення наслідків ракетного удару) не працюватимуть.

Вранці 17 квітня росіяни завдали 3 ракетних ударів по Чернігову. 12:18

"Наразі триває пошуково-рятувальна операція. Зараз вже можу казати про 9 загиблих, вбитих російськими терористами. Більше 20 поранених", - сказав в інтерв'ю телеканалу 1+1 начальник Чернігівської ОВА Вʼячеслав Чаус.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 08:45

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 4 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини