Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 22:01:35

У Чернігові презентували книгу Сергія Богана "Повстанці Одещини і Придністров'я"

29.08.2014   10:29Агенцiя

26 серпня відбулася презентація книги-історичного нарису "Повстанці Одещини і Придністров'я" на тему "Антикомуністичний і повстанський рух на південному заході України у 1920–1923 роках". Автор – кандидат історичних наук Сергій Боган.

"Ця книга дає пояснення, чому Путін із його пропагандистською машиною прорахувались і були здивовані, що Одеса є патріотичним українським містом. Завдяки патріотичним жителям Одеси під час трагічних подій 2 травня вдалось зірвати наступ Путіна вздовж Чорного моря, тому зараз воєнні дії відбуваються тільки на Донбасі. І моя книга пояснює, що Одещина була, є і буде українським регіоном завжди", – таку тезу висловив Сергій Боган, розпочинаючи презентацію.

Автор розповів про подвиги одеських повстанців, які, незважаючи на те, що була втрачена надія на перемогу УНР, в умовах большевицької окупації 1920–23рр. продовжували свою боротьбу. Націоналіст розповів про героїчні подвиги отаманів, а також проаналізував причини поразки армії УНР та повстанських рухів, що діяли на теренах сучасної України. Історик провів паралелі між подіями антибольшевицької визвольної боротьби 20-х років та сьогоденням.

По закінченні презентації Сергій Боган відповів на запитання читачів.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини