Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 11:50:50

Видання "Аналіз впливу асоціації з Європейським Союзом на агропромисловий сектор Чернігівського та Миколаївського регіонів" презентували в Чернігові

28.08.2014   07:58Агенцiя

В прес-клубі «Ділове слово» відбулася презентація видання «Аналіз впливу асоціації з Європейським Союзом на агропромисловий сектор Чернігівського та Миколаївського регіонів».

У виданні представлено результати дослідження, здійсненого групою експертів в рамках проекту «Аналіз впливу асоціації з Європейським Союзом на агропромисловий сектор Чернігівського та Миколаївського регіону», що реалізується громадською організацією «Сіверський інститут регіональних досліджень» за підтримки Європейської програми Міжнародного фонду «Відродження».

За своєю структурою дослідження складається з трьох розділів: «Угода про асоціацію та посилену зону вільної торгівлі між Україною та ЄС: обґрунтування, витоки, зміст»; «Сільське господарство та розвиток сільських територій»; «Торгівля сільськогосподарськими товарами в рамках створення зони вільної торгівлі». Кожен з параграфів другого й третього розділів містить аналіз ситуації в Україні, в Європейському Союзі та можливі наслідки впливу Угоди про асоціацію на бізнес, домогосподарства та сільські території України. Також представлені регіональні аспекти ситуації у визначеній сфері.

Автори видання – науковці: директор Чернігівського центру перепідготовки та підвищення кваліфікації Володимир Бойко, представники Департаменту агропромислового розвитку Чернігівської облдержадміністрації Римма Олексенко та Ганна Сич, доцент кафедри природокористування та техногенної безпеки Чернігівського державного інституту економіки і управління Михайло Селінний розповіли про основні етапи роботи над дослідженням та зупинилися на його ключових висновках.

Зокрема, на думку експертів, основні вигоди, що отримають українські аграрії, стосуються доступу українських товарів на ринки Європейського Союзу, підвищення якості та безпечності харчових продуктів тощо. Водночас, на думку експертів, Україні необхідно допомогти аграріям провести модернізацію та сертифікацію власного виробництва, а також зосередити увагу на подоланні безробіття.

Учасників презентації насамперед цікавили відповіді на питання: чи готові наші виробники до виробництва високоякісної продукції, без використання ГМО? Яка доля чекає на власників домогосподарств? Чи може змінитися структура сільськогосподарського виробництва Чернігівщини у зв’язку з введенням в дію положень Угоди про асоціацію з ЄС?

Презентоване видання буде передано до Національної парламентської бібліотеки України, Національної бібліотеки України ім. В.І. Вернадського, Обласної універсальної наукової бібліотеки імені В.Г. Короленка, розповсюджено серед громадськості Чернігівської та Миколаївської областей.

Електронна версія дослідження також є доступною для ознайомлення за посиланням: http://siver.pp.ua/biblioteka.php
 

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:55

Протягом минулої доби зареєстровано 4 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 09:51

Український ветеранський фонд започатковує терапевтичну групу для тих, хто зазнав страждань внаслідок війни – людей, які чекають рідних з фронту, внутрішньо переміщених осіб та усіх, хто відчуває тривогу і знесилення через війну.

25 квітня: цей день в Україні і світі

25 квітня: цей день в Україні і світі 08:47

ДЕНЬ 792 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 792 RUSSIAN AGRESSION

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.