Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 12:36:55

ХІІ-й міський фестиваль культури і мистецтв "Чернігівська весна" пройде у Чернігові до до Дня Перемоги

08.04.2014   16:24

"Чернігівська весна" – ХІІ-й міський фестиваль культури і мистецтв – пройде в обласному центрі Чернігівщини у рамках відзначення 69-ої річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років.

Про це під час засідання організаційного комітету в облдержадміністрації повідомив Чернігівський міський голова Олександр Соколов.

За його словами, підготовка до відзначення річниці Перемоги є комплексною і включає соціальні, медичні, культурні та патріотично-виховні аспекти. Так, з нагоди свята 9 Травня у школах міста пройдуть тематичні уроки, лекції, бесіди з історії за участю ветеранів війни; тематичні та оглядові екскурсії учнівської молоді до краєзнавчих й історичних музеїв; тематичні виставки літератури у бібліотеках; літературно-музичні вечори, присвячені Великій Перемозі.

Також плануються традиційні зустрічі і вітання ветеранів не тільки з Чернігова, а й усієї області. Безпосередньо у День Перемоги відбудуться традиційна церемонія покладання квітів у сквері імені М.Попудренка та на Меморіалі Слави, мітинг на Красній площі, урочиста хода "Нащадки Перемоги", тематична програма "Народ і армія – єдині" та святковий феєрверк на Красній площі. Планується під час урочистостей використати штандарти усіх бойових частин, що звільняли Чернігів. На День Перемоги основною буде концертна програма на Красній площі міста, проте урочисті заходи також відбудуться  ще й в окремих мікрорайонах Чернігова.

У засіданні організаційного комітету в ОДА взяли участь голова обласної ради Микола Звєрєв, заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Сергій Журман, голова обласної ради ветеранів Анатолій Москаленко керівники, представники профільних департаментів облдержадміністрації. Основним завданням перед органами місцевої влади визначено: впорядкувати усі місця поховань воїнів Великої Вітчизняної війни,  а також не залишити поза увагою жодного ветерана.

Довідка: На сьогодні у Чернігові проживають майже 10 тис. ветеранів війни, у тому числі 1938 інвалідів війни, 1353 учасників бойових дій.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини