Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 17 квітня, 00:33:28

“В наших жилах течет Афган, нам его не забыть”

12.02.2014   12:12Агенцiя

Для чоловіків і жінок, які знають про афганську війну не з чужих слів, фільмів, розповідей та пісень, сьогодні – священний день.

У серцях тих, кому пощастило вижити в горнилі смерті, спогади про службу відлунюватимуться спогадами про бойових товаришів, які загинули там. Незагоєною раною ятритиме афганський біль і у душах матерів, які не дочекалися синів із тієї проклятої, нікому не потрібної війни.

Чверть століття тому обмежений контингент радянських військ залишив неприступну гірську країну, а його солдати й офіцери стали прикладом безсмертного героїзму. До мирного життя поверталися не за роками змужнілі, посивілі чоловіки, брати, сини, онуки, позаду яких залишалися жорстокі будні десятирічної війни.

Не кожен артист зможе зібрати таку кількість глядачів, які прийшли 7 лютого в районний будинок культури на благодійний концерт, присвячений

25-ій річниці виведення обмеженого контингенту радянських військ із Демократичної Республіки Афганістан.

Подібний захід у Борзні проходить не вперше, але цього разу він став особливим, адже на свято до бойових побратимів завітали гості з Лубен – народний естрадний колектив “Контингент”.

Перед початком концерту присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять п’ятьох борзнянців, котрих поглинув вир афганської війни. Сивочолі чоловіки з бойовими орденами та медалями навіть не приховували сліз, коли метроном відлічував секунди пам’яті.

Звернулися з вітальним словом та вручили Почесні грамоти воїнам-інтернаціоналістам голова райдержадміністрації Андрій Козішкурт, заступник голови районної ради Віктор Горбащенко, міський голова Анатолій Койда.

 Ніби одна мить пролетіли три голини концерту, під час якого полковник Костянтин Авсеєвич, майор Олександр Нудьга та старший сержант Олександр Доценко виконали як відомі пісні на афганську тематику, так і власні твори. А фінальну пісню, своєрідний гімн воїнів-“афганців” “Салам, бача”, зал слухав та аплодував стоячи.

Андрій ДОНЧЕНКО

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини