Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 08:54:47

"Фенікс" - разом з військовими грав американський саксофоніст, а духовий оркестр вперше в Україні вживу виконав один з творів Фредді Меркюрі

11.02.2014   08:10

У Чернігові, в обласному філармонійному центрі фестивалів та концертних програм відбувся концерт у двох відділеннях духового оркестру та біг-бенду Військово-музичного центру Сухопутних військ Збройних Сил України «Фенікс».

– Ми не випадково обрали таку назву для концертної програми. Фенікс – міфологічний птах, символ вічного оновлення та відродження, – розповів начальник Військово-музичного центру Сухопутних військ Збройних Сил України, заслужений артист України підполковник Олександр Шевчук, – А наш «Фенікс» – символ оновлення творчого лібідо, адже до програми увійшли речі, яких ми ще ніколи не грали.

Чернігівська обласна філармонія зібрала чималу аудиторію поціновувачів світового музичного мистецтва, а головне – любителів живої музики. Програма була надзвичайно різноманітна, тому музику слухали з величезним задоволенням люди різних поколінь.

У концерті звучали і класичні твори Арама Хачатуряна та Франца фон Зуппе, і сучасна музика. Зокрема духовий оркестр виконав саундтреки з відомих кінофільмів “Міссія нездійснена” та “007. Координати: “Скайфолл”. А такі твори, як “Carrol off the Bells” Скотта Девіса та “Innuendo” Фредді Меркюрі й Роджера Тейлора (в аранжуванні Марко Сомадоссі для великого духового оркестру) взагалі вживу звучали вперше в Україні.

Друге ж відділення було повністю віддане джазовій музиці. У виконанні біг-бенду Військово-музичного центру Сухопутних військ Збройних Сил України прозвучала музика Семмі Нестіко, Хогі Кармайкла, Ірвінга Берліна та Вольфганга Амадея Моцарта (в аранжуванні Марка Тейлора).

Також всі присутні сповна змогли насолодитися справжньою школою американської джазової імпровізації – родзинкою концерту стали сольні виступи американського саксофоніста Гранда Тарпа, який зараз проживає в Чернігові.
 

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.