Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 16:36:00

Чернігівки навчалися мистецтву японського макіяжу. ФОТО

16.09.2013   22:22

16 вересня у Чернігівському колегіумі відбувся майстер клас по створенню ікебани та макіяжу гейші. Вчили чернігівських жінок представниці Японського культурного центру.

Для початку присутніх ознаймили з традиціями макіяжу гейші, демонструючи це на прикладі одного з акторів театру Кабуки, який за декілька хвилин із звичайного чоловіка перетворився на привабливу гейшу. А потім на дівчині-моделі продемонстрували як робиться такий макіяж вживу.

Краса японської жінки  полягає в ніжній «фарфоровій» шкірі. Сьогодні, як і сто років тому, її вважають одним з найголовніших прикрас японської жінки. Для досягнення такого фарфорового ефекту шкіру олаиччя спочатку обезжирюють, потім вкривають шаром спеціальних олій, вирівнюючи і готуючи до наступного етапу. Далі йде білий тон. Для нього використовується спеціальний порошок. розведений водою. Обличчя стає білий і ніби неживим. Щоб його ощивити та надати привабливості використовують рожеві фарби. Далі червоною фарбою підводять очі, у куточках очей малюються такі собі пелюсточки. Для більшої виразності можна додавати чорні стрілки, але сьогодні майстриня цього не робила. Цікаво, що брови у гейші за звичаєм мають знаходитися трошки вище натуральних, а тому вони також малюються фарбою. Спочатку червоною малюють "нижні брови" у формі молодого місяця, а потім зверху підводять чорною фарбою.

Вуста підводяться яскравою червою помадою. За традицією десь на дві третіх натуральних губ. таке прагнення до зменшення вуст частково пов’язано з тим, що раніше японські чоловіки були переконані, що чим більше у жінки вуста, тим більше вона їсть. Тому і прагнули брати до себе у дім - з маленьким ротиком.

Контраст вибіленої шкіри, яскраво виражених очей і хтивих губ – ось, власне, ці три складові частини є основою накладення макіяжу в японському стилі. Японки у всі часи вважалися  одними з найкрасивіших жінок. Їх білосніжна і гладка шкіра завжди вражала незмінною молодістю та свіжістю.

Чи можна цілувати та торкатися жінки із таким макіяжем, питання складне, адже білий тон обличчя сохне доволі довго. Макіяжу за нормальних нежарких умов може вистачати на день, але підправляти його доводиться протягом всього дня. Хоча в сучасному житті класичний образ гейші можна побачити лише у театрах, на карнавалах та тематичних заходах.

Сьогоднішній образ гейші, презентований японськими майстринями, залишився дещо незакінченим, адже не було ні перуки, ні одягу, а тому красиве обличчя доповнювалося хустинкою під перуку та кількома полосками скотчу, що тримав цю хустинку.

Взагалі, у японському макіяжі існує  декілька відмінних один від одного образів. Власне, їх три: образ гейші, дівчинки-підлітка з аніме і класичний образ витонченої японської жінки. Останній найбільше підходить в  якості оригінального повсякденного макіяжу, та й техніка виконання його не відрізняється особливою складністю.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини