Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 17:32:53

Десятирічна прилучанка перемогла на фестивалі у столиці Росії

06.06.2013   13:23Агенцiя

10 років – термін досить короткий для того, щоб устигнути взагалі щось зрозуміти в цьому світі, вже не кажучи про усвідомлення свого існування і, тим більше, розквіт таланту.

Але Господь все ж таки час від часу дарує таких людей нашій Землі. Прилуки також не обділені: для прикладу варто згадати поетесу Любов Забашту або майже невідому, але не менш видатну особистість – педагога Олександра Щербину, який, будучи сліпим із самого дитинства, отримав звання кандидата наук із філософії… Можна ще довго продовжувати цей список, який і сьогодні поповнюють молоді та ще маловідомі люди, котрі живуть поряд з нами, розвиваються і творять культуру міста і його майбутнє.

Тільки от цим людям потрібна підтримка батьків, влади, меценатів і, звичайно ж, самих прилучан.

Так склалося, що зовсім недавно усі ці, так би мовити, компоненти підтримки об’єдналися в житті десятирічної прилучанки на ім’я Регіна Ганзенко. У своєму віці вона вже встигла відвідати масу фестивалів і на більшості з них займала перші місця. А зовсім недавно дівчина повернулась із Москви, де отримала перемогу на IV фестивалі-конкурсі “Ретро: ХХ век голосами детей ХХІ века”, директором якого є не хто інший, як Йосип Кобзон.

Роботи учасників оцінювали лауреати міжнародних конкурсів та висококваліфіковані музиканти, такі як, наприклад, народна артистка Росії та СРСР Людмила Лядова, президент МБФ “Мистецтво без кордонів” Світлана Дзасохова та інші. Умовою конкурсу було вивчити шість пісень із репертуару Алли Баянової та відправити відеозаписи з їх виконанням на адресу фестивалю. У результаті більше ніж 130 учасників надіслали свої заявки. За підсумками відбору Регіну запросили до російської столиці на ІІ і ІІІ тури фестивалю, які проходили у квітні. А вже 1 червня відбувся гала-концерт за участю найкращих учасників.

Але якби не батьки, то талант дівчинки не був би поміченим. Адже саме вони відвели її в шестирічному віці до Прилуцької школи мистецтв на вокально-хорове відділення, де щороку розкриваються юні таланти. Звичайно, що заслуга в цьому належить професійному колективу викладачів та безпосередньо директору Наталії Ярошенко. Вчителем та наставником для Регіни стала керівник студії “Натхнення”, заслужений працівник культури України Надія Федорівна Ратинська, до якої дівчинка паралельно ходила займатися.
Професійний підхід до дитячого захоплення – це те, до чого прагнула Регіна. “Бойове хрещення” виконавиця пройшла на найголовнішій сцені нашої країни в Національному палаці “Україна” міста Києва.

– Із самого дитинства я дуже люблю сцену… То була моя далека-далека мрія, але втілилася вона вже коли народилася Регіночка: все це із усією любов’ю виплеснулося на неї. Я зараз живу частково її життям і насолоджуюся цим, кожним її виходом на сцену, кожним її здобутком, – розповідає мама артистки Юлія Станіславівна. До речі, саме вона знайшла фестиваль в інтернет-мережі й відправила заявку на участь.

Без підтримки сьогодні взагалі дуже важко чогось добитися в житті. Тож Регіні допомагають не тільки батьки, а й керівник Надія Ратинська, котра, по суті, дала їй путівку в мрію, і викладач гри на фортепіано Ольга Саполович, одна із кращих концертмейстерів міста, яка приблизно за місяць допомогла Регіні вивчити необхідну кількість пісень Алли Баянової.

А ще дуже допоміг дівчинці Юрій Коптєв, який завжди готовий подати руку підтримки кожному прилучанину. Він профінансував гастролі юної зірки і протягом усього часу телефонував Юлії Станіславівні, щоб переконатися, чи все добре. Без сумніву, слід віддати належне й Надії Федорівні, адже вона також супроводжувала дівчинку на фестиваль.

Олексій Паляничка

http://gradpryluky.info/index.php?newsid=2639

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини