Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 10:32:01

Християни західного обряду святкують Великдень

31.03.2013   13:38Агенцiя

Вперше пасхальне богослужіння на площі святого Петра у Ватикані очолить Папа Франциск.

У неділю, 31 березня, християни західного обряду - католики, англікани, лютерани і представники інших протестантських релігійних конфесій - відзначають Великдень, або свято Воскресіння Христового.

Для всіх християн це найважливіше свято літургійного року, в основі якого лежить євангельське оповідання про славне воскресіння Ісуса Христа розп'ятого на хресті.

Вперше пасхальне богослужіння на площі святого Петра у Ватикані очолить Папа Франциск, який очолив Римо-католицьку церкву після зречення Бенедикта XVI.

Після завершенні богослужіння понтифік звернеться з традиційним благословенням "Urbi et Orbi" (Місту і Світу) і привітає католиків із Великоднем на 60 мовах світу.

Напередодні в Італії втретє за останню тисячу років була представлена Туринська плащаниця - полотно, у яке, за переказами, загорнули тіло Христа після смерті. Поклонитися святині в Турин з'їхалися сотні хворих та інвалідів.

В даний час в західному християнському світі дотримуються григоріанського календаря, і Великдень у них святкується в першу неділю після першого повного місяця після дня весняного рівнодення.

Різниця між датами католицької і православної Пасхи становить або одну, або чотири або п'ять тижнів, або ці дати збігаються. Ці дати розраховуються за певним алгоритмом, згідно з яким різниця між ними не буває в два або три тижні.

Християни східного обряду - православні, греко-католики, єгипетські копти та інші - цього року святкуватимуть Великдень 5 травня.

http://dt.ua/WORLD/hristiyani-zahidnogo-obryadu-svyatkuyut-velikden-119561_.html

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:55

Протягом минулої доби зареєстровано 4 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 09:51

Український ветеранський фонд започатковує терапевтичну групу для тих, хто зазнав страждань внаслідок війни – людей, які чекають рідних з фронту, внутрішньо переміщених осіб та усіх, хто відчуває тривогу і знесилення через війну.

25 квітня: цей день в Україні і світі

25 квітня: цей день в Україні і світі 08:47

ДЕНЬ 792 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 792 RUSSIAN AGRESSION

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.