Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 21:26:12

Стара школа VS Нова школа: історичний батл у Чернігові

14.03.2013   10:48Агенцiя

Битва до останнього, хто залишиться на ногах, розгорілася минулої суботи в школі № 19. Вперше в історії два покоління кращих брейкдансерів з усієї України, Росії та Білорусі з’ясовували стосунки — стінка на стінку. Нова школа, амбітні й претензійні, кинула виклик «старим», тим, хто прийшов у брейк до 2003 року. Справжня бійка: та ж напруга, та ж нестримна енергетика, той же викид адреналіну. Тільки без кулаків. Змагалися танцями!

Переможець — найстійкіший

Коли інтерес до брейк-дансу в Чернігові почав згасати, його вирішили роздмухати. Олексій Булгаков, більше відомий як бі-бой Робін, запросив до нашого міста найкращих брейкерів СНД, серед яких і титуловані танцівники. Та й сам Робін у складі команди

Топ-9 (місто Санкт-Петербург) чотири рази ставав чемпіоном світу!

Та змагання тут не головне. Бути чемпіоном, звичайно, добре, але справжній переможець виявляється там, де нема суддів, де визначається найстійкіший на танцполі. Так само, як і в бійці: якщо ти впав, то програв, якщо борешся, то виявляєш характер, переконували організатори фестивалю.
Саме такий вечір і був у Чернігові. Ніяких переможців. Ніяких переможених. Тільки музика і танець.

Від малюків до пенсіонерів

Показати, на що здатні, у кола перед батлом виривалися всі. Серйозну конкуренцію досвідченим танцівникам склали зовсім юні брейкери. Здавалося, ще тільки ходити навчилися, а вже таке виробляли на підлозі! Битва поколінь, що тут скажеш. І це цілком природно — брейк-дансу, практично як і коханню, підкорюється будь-який вік.

— Починати танцювати брейкінг можна, як тільки людина може зробити хоча б кілька кроків. Тобто років у два-два з половиною. У мене є друзі, у яких народилися діти, і, дивлячись на своїх батьків, вони вже починають самі потроху прокачувати. І це цілком природно. Просто з віком це більш цілеспрямовано й усвідомлено, — пояснює бі-бой Робін, організатор заходу. — А межа… На моїй пам’яті найстарша людина, яка танцює брейк, це Crazy Grandmother (Скажена Бабуся. — Авт.) — бабуся, яка наполовину росіянка, наполовину шведка. Їй 70 років. Тиждень тому бачив її у Швеції. Вона «віджигала» так само, як п’ять років тому. Це надихає, дивлячись на таке, неможливо стояти.

Замість роботи — танці

Брейк-данс — це не просто витирання підлоги, запевняли учасники фестивалю. Коли ви почнете тренуватися там, де хочете, коли почнете танцювати на зупинці, поки чекаєте автобус, коли будете танцювати завжди у своїй голові, неважливо, де ви знаходитесь. Ось тоді це буде перетворюватися на стиль життя, пояснили представники старої школи.

— Танці не просто мій стиль життя, це моя професійна діяльність. Я не працюю, ніколи не працював і, сподіваюся, що ніколи не буду працювати, — каже Олексій Булгаков. — Я не хочу бути частиною системи, хочу робити те, що мені подобається. Мені 28 років, я танцюю п’ятнадцятий рік. Я обрав свій шлях. Кинув інститут на третьому курсі, поїхав до Санкт-Петербурга, мене взяли в команду Топ-9, яка є однією з найсильніших у світі.

На джемі «Танцюють всі»

Серед учасників джему ми помітили знайомі обличчя — переможця третього сезону телешоу «Танцюють всі» Олександра Геращенка та його чарівну й імпульсивну тепер вже дружину, також учасницю проекту Марту.
— Реклама була у всіх соціальних мережах. Ми приїхали підтримати тусу, просто покачати, — розповіла Марта. — Тут зібралися всі бі-бойз Сашиного дитинства, тож він приїхав згадати молодість. Ми зараз готуємося до грандіозного шоу до Масляної — репетиції щодня, але знайшли час, щоб вирватися з Києва. Адже в Чернігові зібралися круті танцівники.

Саша навіть сам вривався у кола перед батлом і згадав старе захоплення.
— Для мене брейкінг починався десять років тому. Я з маленького містечка Полтавської області. У мене була одна касета з брейком. Я її затер до дірок. Крутився кожен день на голові. Не знав, як що робиться, але сам щось пробував, — каже танцівник.

Марта ж почала цікавитися брейком всього кілька місяців тому. І хоча, за словами чоловіка, у неї класно виходить, та цього вечора вона тільки спостерігала.
Зараз відомі танцівники активно працюють у проектах телеканала СТБ, а мешкають між Києвом, Полтавою, де на призові гроші придбали квартиру, та батьківщиною Марти — Дніпропетровськом.

Перший млинець — соковитий і з джемом

Організатори зізналися: навіть самі не очікували такого драйву! Всупереч традиціям, перший млинець вийшов конкретним таким — з малиновим джемом, дуже соковитим і надзвичайно смачним. А тому, цілком можливо, що кращі бі-бойз та бі-гьолз збиралися в Чернігові не в останнє.

— Я розраховую, що ми щороку будемо збирати тут людей, які будуть проводити час у нашому чудовому місті, — запевнив депутат міської ради Андрій Кужельний, за підтримки якого й відбулося дійство. — Я вперше в такій тусовці — молоді подобається. Краще хай зберуться разом, покажуть свою майстерність, ніж будуть тусуватися у під’їздах, смітити й розмальовувати стіни.

Судячи з відгуків у соцмережах, гості теж залишилися задоволені. Тож чекаємо на продовження «бенкету» наступного року. Щоправда, хочеться сподіватися, що приміщення знайдуть більш підходяще, та й про рекламу потурбуються заздалегідь, щоб побільше чернігівців могли побачити й відчути цю енергетику. Адже подивитися справді є на що!

Чижова Ольга, "Чернігівські відомості"

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини