Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 04:44:02

Як музиканти концесії "ПерсонА 38" працюють над рок-оперою "Стіна"

05.03.2013   13:10Агенцiя

Музично-драматична концесія “ПесонА 38” продовжує роботу над створенням рок-опери “Стіна”. До вашої уваги інтерв’ю з кількома музикантами концесії, а саме Андрій Шенгерей (бас-гітара, художній керівник концесії), Андрій Галамага (соло-гітара), Валентин Гут (клавіші).

– Чи є у тебе досвід роботи у великому колективі і наскільки складно або легко тобі працювати в “Персона 38”?

А.Ш.: Працювати не складно, у нас сформований хороший колектив. Ми практично завжди знаходимо спільну мову, хоча іноді хтось з учасників свій характер показує.

А.Г.: Досвід роботи є, я працював у філармонії, в декількох великих колективах, тому мені легко працюється в концесії “ПерсонА 38”.

В. Г.: Найбільшим колективом в якому я працював є “ПерсонА 38”. Я не бачу ніяких труднощів для свого розвитку в цьому колективі.

– Які труднощі виникають при створенні музичної частини рок-опери?

А.Ш.: У порівнянні з оригінальним студійним альбомом “The Wall”, наша версія прозвучить сучасніше, потужніше, цікавіше. У процесі написання партитур виникає проблема аранжування. Для того щоб твір став сучасним та цікавим для слухача треба зробити якісні партитури, які б відповідали оригіналу, однак звучали більш динамічно.

А.Г.: Основною складністю я вважаю наявність в постановці 90-го року (Берлінський концерт. – авт.) Роджера Уотерса симфонічного оркестру. У нас в даний момент немає симфонічного оркестру.

В.Г.: Найбільша складність для мене як для клавішника – це підібрати певний звуковий ефект для композиції, тому що більшість людей, які прийдуть слухати наш продукт хочуть почути те що вони вже чули в 79-му році (студійний альбом – авт.) або в 82-му році у фільмі Алана Паркера (“The Wall” – авт.). Дуже важливим є процес опрацювання моїх партій.

– Які композиції ти вважаєш найбільш складними?

А. Ш.: Ті, в яких використовується багато гітарних ефектів, наприклад “Don’t live me now”, “Empty Spaces”.

А.Г.: Композиції з участю хору. Для мене складно точно вивчити гітарні соло, хоча я не назвав би Девіда Гілмора великим техніком.

В.Г.: Найскладніша композиція, на мій погляд, є “The Trial”. Оскільки в створенні цієї композиції приймав участь цілий симфонічний оркестр, а повторити це звучання на синтезаторах і за допомогою скрипки досить не просте завдання.

– Які на твій погляд найцікавіші композиції в даній рок-опері?

А. Ш.: Всі, тому як вони пов’язані між собою. Це переживання головного героя від початку до кінця, вони у своєму роді всі унікальні.

В.Г.: Для слухача – “Another brick in the wall. part II ”, тому як вона є найбільш відома. Для мене “Don’t live me now”, вона просто божественна, я навіть не знаходжу потрібних слів щоб описати її.

– Ким ти себе бачиш у найближчі п’ять років? Твої творчі плани?

А. Ш.: Підвищити рівень музичної освіти, самоосвіти. Хочу спробувати себе в якості композитора і аранжувальника.

А.Г.: Працювати над собою і музикою. Приймати участь у нових музичних проектах.

В.Г.: Оскільки я навчаюся в 11-му класі ЗОШ № 3, мені доведеться залишатися в Чернігові, що б отримати вищу освіту і продовжувати роботу в музично-драматичного концесії “Персона 38”. Змінювати колектив я не хочу, тому що мені цікаві всі наші проекти. У планах придбати новий синтезатор та електро-орган.

Прес-секретар МГО ЦПМ “Апельсин” Лук’янов Дмитро

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини