Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 08:46:54

Презентація монографії "Нариси новітньої історії України"

29.05.2018   11:00Агенцiя

Запрошуємо на презентацію монографії Анатолія Русначенка «Нариси новітньої історії України», що відбудеться у  вівторок, 29 травня, о 11.00 у #КМЦІнтермеццо (Чернігів, Шевченка, 9).

«Нариси новітньої історії України» відтворюють цілісне бачення автора новітньої української історії, від початку ХХ століття, революції 1914-1923 рр., до сучасності. Погляд автора - україноцентричний, але він не оминає східно- і центрально-європейської перспективи. Для здійснення цієї мети дослідник послідовно використовує дві парадигми: тоталітаризму й імперії, що в тій чи іншій мірі притаманні і його попереднім викладам. У центрі уваги - український народ у його взаємовідносинах з сусідами в Україні і поза її межами в добу революцій, нової колонізації совєтською імперією і постколоніального розвитку.

Автор вказує на витоки комунізму і більшовизму в Росії і спроби перенести їх на український ґрунт, які призвели до жахливих наслідків  у вигляді російсько-українських війн, голодоморів, колективізацій і депортацій населення. Аналізується національна політика більшовиків в Україні, яка мала наслідком спочатку українізацію, а потім шалену совєтизацію населення у вигляді русифікації, з погромом інтелігенції і національної культури у період до ІІ Світової війни і після неї.

Анатолій Русначенко - історик, доктор історичних наук, викладач, автор 10 монографій з історії України, української політичної думки, історії визвольного руху у Східній Європі. Фулбрайтівський стипендіат у Колумбійському університеті (2001-2002 роках), стажувався в Центрально-Європейському університеті. Лауреат премії імені Василя Стуса 2003 року.

Під час презентації можна буде придбати книгу автора.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини