Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 22:30:48

Прес-конференція "Онкопацієнти: лікуватися неможливо померти. Хто поставить кому?"

23.02.2018   11:00Агенцiя

23 лютого, у п’ятницю, об 11.00 в конференц-залі готелю «Україна» (пр. Миру 33) відбудеться прес-конференція «Онкопацієнти: лікуватися неможливо померти. Хто поставить кому?»
Цьогоріч МОЗ виділило додаткових 100 мільйонів гривень на закупівлю препаратів для дорослої онкології, але ця сума лише частково покриє витрати на придбання препаратів для онкохворих. Особливо тривожною є ситуація з забезпеченням онкопацієнтів сучасними вартісними ліками, які переважно не ввійшли до Національного переліку і закупити які не під силу жодній українській родині.
Підтримати своїх пацієнтів могли б регіони, але Постанова Кабміну № 180 , яка набрала чинності з 1 січня 2018 року, створила правову колізію: у ній записано, що ліки, які не ввійшли до Нацпереліку, за регіональні кошти можна закуповувати лише в тому випадку, якщо повністю забезпечено все, що входить до Нацпереліку. Але чи реально, щоб лікарні отримали стовідсотково ліки, які внесено до цього переліку, якщо на сьогодні більшості препаратів немає.
В такий спосіб наразі немає чіткої відповіді – як в умовах децентралізації місцеві бюджети могли б виділити кошти на придбання життєво необхідних ліків онкохворим? Чернігівські онкологи і пацієнти мають намір звернутися до МОЗ та Кабміну з вимогою пояснити механізм, за яким регіональна влада може закупити препарати та підтримати людей з онкологічним діагнозом.
В Україні понад 1 мільйон людей хворіють на рак. У Чернігівській області з онкологічним діагнозом живе 28 тисяч осіб, щороку майже у 4 тисяч людей онкопатологію виявляють вперше.

Учасники: Валерій Зуб, головний лікар Чернігівського онкодиспансеру; Григорій Бардаков, заступник головного лікаря з лікувальної роботи; Сергій Матвійчук, завідувач хіміотерапевтичним відділенням, пацієнтки.

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини