Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 06:31:42

Рожевий флешмоб "Я пройшла! А ти?"

20.10.2017   09:00Агенцiя

У межах Всесвітнього для боротьби з раком молочної залози 20 жовтня на території Чернігівського обласного онкологічного диспансеру стартує рожевий флешмоб «# Я пройшла. А ти?».
Захід почнеться о 9 годині ранку та має на меті привернути увагу суспільства до онкологічних захворювань і спонукати жінок до своєчасного мамологічного обстеження та проходження мамографії.

Ініціаторами заходу є студенти Чернігівського національного технологічного університету та онкологи диспансеру.

Як акцентував увагу головний лікар Чернігівського обласного онкологічного диспансеру Валерій Зуб, Всесвітній день боротьби з раком грудей – це можливість привернути увагу спільноти до стану свого здоров’я.

- Цього дня ми намагатимемось нагадати про важливість своєчасної діагностики раку і можливості його подолання на ранніх стадіях. Суспільна акція мотивує людей до того, що пріоритети треба віддати на користь здорового способу життя та вкотре доводить, що на Чернігівщині є спеціалізований медичний заклад, високодосвідчені фахівці, є апаратура − усе це  дозволяє отримати комплексну допомогу, від високоякісної діагностики до лікування, - розповів лікар-онколог. 

Як зазначила завідувач кафедри організації соціально-психологічної допомоги населенню Чернігівського національного технологічного університету Катерина Кальницька, студенти вишу вже котрий рік поспіль беруть активну участь в акціях. Тож цього разу, створивши масштабну живу рожеву стрічку (а це майже 80 осіб!), яка є символом протидії страшному захворюванню, студентська спільнота намагатиметься особистим прикладом довести, що жіноче здоров’я – це не лише особиста проблема жінки, це соціальна проблема суспільства, яке враховує кожне «я»!

- Тож  майбутні соціальні працівники, які фахово розуміються на тому, через яку психологічну травму  доводиться пройти онкологічному хворому, його оточенню вкотре наголошують на своєчасному медичному огляді, яке рятує життя, - наголосила Катерина Кальницька. 

Подовжити рожеву стрічку можеш і ти – пройди мамологічний огляд! Збережи своє життя! Ти в нас одна! Ти нам так потрібна… В онкодиспансері – день відкритих дверей. Заради вашого здоров’я працює бригада мамологів. Кожна бажаюча отримає консультаційний огляд лікаря та пройде за показаннями мамографію.

Довідково:
За дев’ять місяців 2017 року в Чернігівській області зареєстровано 231 випадок первинних захворювань на рак молочної залози, що на 7,2% нижче за показник у такий же період 2016 року, коли він дорівнював 252 особи.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини