Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 03:25:25

Чим є Українська революція 1917–1921 рр. для (не)українських істориків? Стрім-трансляція

02.06.2017   15:45Агенцiя

«Революція, державність, нація: Україна на шляху самоствердження (1917 – 1921 рр.)» – таку назву має міжнародна наукова конференція, що проходить в Києві 1–2 червня 2017 р. Її співорганізаторами виступили Інститут історії України НАН України, Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Український інститут національної пам’яті, Програма досліджень сучасної історії і культури України імені Петра Яцика, Польський інститут в Києві, Сіверський інститут регіональних досліджень (м. Чернігів) та Міжнародний фонд «Відродження».

З вітальним словом до учасників звернулися віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко, директор Інституту історії України НАН України Валерій Смолій та голова Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович.

Конференція покликана посилити у професійному та суспільному середовищі дискусії навколо історичної та ідеологічної спадщини революційних зрушень 1917–1921 рр. Водночас вона має поширити думку про нормальність багатоваріантності історичних оцінок, неможливість та неприйнятність «єдино правильних» версій історичних подій.

Завершиться конференція дискусією за «круглим столом» на тему:  «Чим є Українська революція 1917 – 1921 рр.  для (не)українських істориків?». Вона відбудеться 2 червня та транслюватиметься онлайн на каналі You tube Сіверського інституту регіональних досліджень за посиланням:

https://www.youtube.com/channel/UCNkd2TjeVhXyk2UT1eLL_4w

Початок стрім-трансляції о 15.45. Запрошуємо всіх бажаючих до перегляду.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.