Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 10:08:04

День Святого Миколая в "Ялівщині"

19.12.2015   11:00Агенцiя

Щороку 19 грудня всі православні будуть відзначати свято Миколая. Свято Миколая прийшло до нас у 1088—1089 рр., за часів князя Всеволода Ярославовича. Історія свідчить, що Миколай жив за часів імператора Костянтина (ІV ст.) і був архієпископом у Мирах.

Народився у багатій сім’ї і виріс доброю й чуйною до чужої біди дитиною.  Батьки його померли дуже рано. І хоча хлопчикові нічого не бракувало, він жив під опікою родичів, все ж таки відчував нестачу батьківської ласки і любові. Маленький сирота все частіше тікав з багатого будинку до друзів, дітей убогих батьків, котрі жили в темних глиняних хатах і нерідко йшли спати голодними. Минули роки. Миколай став священиком. Віддав усе своє майно бідним людям і скрізь чинив тільки добро. Одного разу він врятував невинного чоловіка, батька багатьох дітей, від страти, запропонувавши за те своє життя, проте помилували обох.

Священик Миколай своїм милосердям заслужив винагороду у Бога – благодать творіння чудес. Кожного року 19 грудня у день ангела Св. Миколая ми відзначаємо це улюблене всіма свято.

Святий Миколай давно став символом добра і правди у немилосердному світі. Це свято турботи і любові до ближнього. Коли кожен може принести подарунок, написати лист тим, з ким не бачилися багато років. Вчіться творити дива!

Святий Миколай — символ доброго духу, що дбайливо спостерігає за нами впродовж року. Якщо людина робить хороше, — він радіє, якщо погане, — засмучується!

Регіональний ландшафтний парк «Ялівщина»
долучається до святкування та запрошує всіх бажаючих  на підведення підсумків природоохоронної  акції «Підгодуймо птахів взимку». До участі в ній були запрошені учні шкіл, студентська молодь, небайдужі природоохоронці та жителі міста Чернігова. Всі виготовлені  конкурсні годівнички будуть розвішені по території «Ялівщини». Кращі ж роботи будуть нагороджені грамотами та призами. Отож різноманітне птаство «Ялівщини» буде підгодовуватися протягом зимового періоду, а як подяка навесні – пташине різноголосся прикрасить цей унікальний куточок природи Чернігова.

Важливою подією цьогорічного свята також буде відкриття оновлених інформаційних щитів та природоохоронних  стендів  на території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина».

Раді будемо бачити всіх бажаючих . Початок  19 грудня 2015 року об 11-00 за адресою: м. Чернігів, РЛП «Ялівщина»,  біля міського центру туристсько-оздоровчої та виховної роботи з дітьми та молоддю.


Свято Святого Миколая — це перше новорічне свято, яке дарує всім подарунки і відчуття передноворічної атмосфери.

О.Свердлов, директор РЛП "Ялівщина", м.Чернігів

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.