Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 17:30:03

Сімейна іконописна майстерня "Небо на землі" - вперше в Чернігові

30.04.2014   12:00Агенцiя

30 квітня в Національному архітектурно-історичному заповіднику «Чернігів стародавній», вперше в Чернігові, відкриється виставка сучасних ікон сімейної іконописної майстерні «Небо на землі» (м. Миколаїв). Виставка має назву «Великодня радість» та присвячена найвеличнішому зі свят – Світлому Христовому Воскресінню.

Відвідувачі побачать близько 40 сучасних ікон. До експозиції ввійшли образи, виконані в різних техніках, зокрема, авторські інтерпретації прийомів українських і зарубіжних іконописних шкіл, сучасна творча ікона.

Шукаючи нові засоби виразності, іконописці майстерні «Небо на землі» прагнуть дотримуватися старовинних технологій – використовують тільки натуральні матеріали, а фарби готують із природних мінералів та пігментів власноруч.

Виставка розпочне роботу під час святкування Воскресіння Христового – найшанованішого Свята всіх християн. Пасха – не просто свято. Це – суть християнства. Пам’ятаючи про це, іконописці присвятили саме цій події виставку своїх робіт.

Особливе місце на виставці посідає ікона Воскресіння Христового. На ній Христос сходить у пекло та виводить з нього викуплений людський рід.

Виставку прикрасять рушники відомої в Україні та закордоном чернігівської майстрині народної творчості Ольги Костюченко.

Майстри «Небо на землі» вітають всіх відвідувачів :

«Прямуючи назустріч воскреслому Христові, ми не йдемо мовчки − ми «перемоги пісню співаємо»! Нехай ця пасхальна пісня перемоги залунає сьогодні у кожній родині, у кожному серці. Нехай вона подарує натхнення глядачам, як подарувала його іконописцям. Христос Воскрес!»

Організатор проекту:
Національний архітектурно-історичний заповідник «Чернігів стародавній».

Куратор виставки ікон:
Марія Павелко.

Відкриття виставки відбудеться 30 квітня о 12.00 в Національному архітектурно-історичному заповіднику «Чернігів стародавній» (вул. Преображенська, 1), в колегіумі. Вхід: дорослим – 10 грн., дітям – 5 грн. Виставка триватиме до 20 травня.

По додаткову інформацію звертайтеся до:
Марії Павелко
+38 066 1559237
veselka_2003@ukr.net


 

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.