Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 17:12:14

ФРАНЦУЗЬКА ВЕЧЕРЯ. Комедія

19.03.2014   19:00Агенцiя

М. Камолетті
за мотивами п’єси «Граємо в дружню сім’ю, або Вечеря по-французьки»

Марк Камолетті – автор 18 п’єс, поставлених у багатьох країнах світу. Він стоїть в ряду видатних французьких комедіографів. Його порівнюють з Мішелем Фейдо, Сашою Гітрі, Еженом Лабішем – класиками французької комедії. Творчість француза Марка Камолетті користується надзвичайною популярністю як на батьківщині, так і на світових театральних сценах. Можна сказати, що його п’єси завоювали театральні підмурки усіх континентів.
П’єса М. Камолетті «Граємо в дружню сім’ю, або Вечеря по-французьки» – гостросюжетна, динамічна, віртуозна комедія. Вистава «Французька вечеря», а саме таку назву вона має в нашому театрі, – комедія в стилі танго для любителів гумору на пікантні теми. Сюжет побудований по уже відомій схемі, але значно більше заплутаний. Тут діють чоловік і дружина, їхні коханці, а також двоє «розводящих» – кухарка та її чоловік. Запросивши коханку на «вечерю» до заміського особняка, чоловік намагається спровадити дружину до матері, але вона, дізнавшись про приїзд сюди чоловікового друга, котрий є її коханцем, залишається вдома. Події стрімко розвиваються, герої потрапляють у кумедні ситуації, і до яких тільки хитрощів не вдаються господарі і їхні гості, щоб приховати факти взаємної зради!
Треба сказати, що в п’єсі явно проглядається порівняння персонажів з тваринами, та й сам будинок, у якому розгортаються любовні перипетії, був раніше тваринницькою фермою. Поступово герої ніби вилюднюються, дізнаючись про зради і прощаючи одне одному. При всій своїй абсурдності, ситуація доволі типова для деяких подружніх пар, адже дійсно їм інколи доводиться грати «в дружню сім’ю», особливо перед сторонніми.

Статю порталу vpoltave.info ""Французька вечеря" смакувала полтавським глядачам" можна прочитати тут

Статтю порталу Студклуб "Полтавці «скуштували» «Французьку вечерю»" можна прочитатитут

{gallery}stories/content/press/news/french_supper{/gallery}

Дійові особи у виставі та артисти-виконавці ролей:

Бернард, чоловік заслужений артист України Валентин Судак
Жаклін, його дружина Оксана Гребенюк
Роберт, «друг сім’ї» Олександр Куковєров
Сюзанна, коханка Бернарда Вікторія Пеняєва, Тетяна Шумейко
Сюзетта, кухарка Наталія Максименко
Джордж, чоловік Сюзетти    Едуард Брагіда
Постановка та музичне оформлення Андрій Бакіров;
Сценографія - Олександр Симоненко;
Художник по костюмам - Тетяна Карасьова.

Прем’єра вистави відбулася 17 березня 2011 року.

Місце проведення: Чернігівський  обласний академічний український музично–драматичний  театр імені  Т. Г. Шевченка
Для довідок: (0462) 699-360 (каса)
e-mail: meamp@ukr.net

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини