Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 06:52:27

"Янголятко" запрошує журналістів на гостину

13.01.2014   14:00Агенцiя

«День відкритих дверей» для представників ЗМІ та партнерів влаштовує Центр розвитку дитини «Янголятко». На гостину журналістів запрошують 13 січня, в понеділок, о 14.00. В програмі: віншування та щедрівка у виконанні вихованців центру «Янголятко», презентація навчальних програм, здобутків – колективних і особистих (так, керівник центру Неля Лавріненко нещодавно стала переможцем Всеукраїнського конкурсу «Підприємницький талант-2013» у номінації «Соціально-відповідальний бізнес»), неформальне спілкування з фахівцями з інклюзивної освіти Чернігівщини та батьками «особливих» дітей.
Участь у заході підтвердили Людмила Олександрівна Зленко - завідувач відділу інклюзивного навчання Чернігівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти ім. К.Ушинського, та Регіна Вікторівна Гусак, методист відділу інклюзивного навчання цього ж закладу.
Теми для обговорення:
-    Перші кроки інклюзивної освіти на Чернігівщині на прикладі роботи Центру «Янголятко»;
-    Навчання та підготовка батьків, педагогів, вихователів для роботи з «особливими» дітками;
-    Ефективні методи навчання і розвитку дітей з особливими потребами;
-    Демонстрація спеціального обладнання, що використовують в центрі «Янголятко» (журналісти зможуть його «випробувати»);
-    Соціально-відповідальний бізнес по-чернігівськи.
До відома: Центр розвитку дитини «Янголятко» - альтернативний дошкільний заклад з елементами інклюзивної освіти, у грудні минулого року Центру виповнилося 3 роки. Окрім навчальних програм і творчих лабораторій для дітей, він організовує родинні свята, семінари для батьків і фахівців.
«Ми плануємо провести цикл спеціалізованих семінарів для батьків, педагогів, вихователів за темами: робота з дітьми-аутистами, робота з дітьми з синдромом Дауна, з гіперактивними дітьми, плануємо також дводенний семінар з арт-терапії, - розповідає про подальші плани Неля Лавріненко. - Ми прагнемо, щоб освітяни не боялися працювати з такими дітьми. А батьки, з одного боку, наполегливо прагнуть, щоб їх діти вчилися в школі, але, з іншого боку, не хочуть експериментів з ними. Ми прагнемо дати розуміння, що ці діти не страшні, вони чудові, але треба розуміти, як з ними працювати».

Увага! Для участі в заході просимо журналістів завчасно акредитуватися.
Чекаємо на вас 13 січня, о 14.00 за адресою: пр. Миру, 12!
Вхід до центру «Янголятко» знаходиться поруч з кафе «Ноєв ковчег».

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини